Мажоритарният пакет от акции на футболния "Левски" е доставен на стадион "Георги Аспарухов" и е на името на Наско Сираков. Легендарният играч и бивш директор на клуба потвърди с изявление на официалния сайт.

"Скъпи левскари,

От тази сутрин, 2 юни - Деня на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България, съм собственик на 86,6% от акциите на "ПФК Левски" АД.

Искам да изкажа своята благодарност на г-н Георги Попов и г-н Васил Божков за направеното в любимия ни клуб досега и за това, че изпълниха поетия ангажимент да не пречат на клуба.

Тъй като се нуждая от време за да се запозная детайлно със ситуацията в "Левски", моля всички да проявят търпение до следващата сряда, 10 юни когато ще се състои първата ми пресконференция.

В момента фокусът трябва да бъде върху предстоящите два много важни мача - с "Лудогорец" в Първа лига и с "Локомотив" (Пловдив) в полуфиналите за Купата на България.

Дела трябват! Само "Левски"!"

Ваш, Наско Сираков".

Сираков очакваше акциите от няколко дни, след като Васил Божков обеща да ги предаде от Дубай, за да се работи за спасяването на клуба, който е във финансова криза.

На практика единствените приходи в касата на "сините" от месеци са от получените множество дарение от фенове, както и 500 хиляди лева от фирма на депутата от ДПС Делян Пеевски.

Преди седмица Божков направи анкета, с която попита обществеността кой трябва да го наследи начело на "сините" и Сираков спечели вота, след като сам изяви желание да се върне на "Герена".

"Аз съм готов да получа акциите. Губи се време, а часовникът тиктака и отброява времето назад за Левски. Левски не е създаден да се спасява, а да побеждава. В момента времето ни притиска и не можем да направим нищо за спасението без акциите", заяви Сираков в средата на миналия месец в телевизионно интервю.

Божков обяви в събота, че ще даде дяловете на легендата и изрази мнение, че Левски ще продължи да се използва за политически игри:

"Клубът пак ще бъде хвърлен в задкулисието и превърнат в инструмент за политически игри и натиск. Финансовото му бъдеще и независимост отново са поставени под въпрос. Ще бъдат изнудвани фирми, а кражбите и злоупотребите ще се завърнат на "Герена".

Междувременно стана ясно, че "Левски" ще направи открита тренировка от 17 часа днес.