10 процента от акциите на Тити Папазов в Левски ще бъдат пуснати в продажба за феновете.

Това съобщи в интервю за "Труд" баскетболният спец, който е вторият най-голям мажоритарен собственик при "сините" след Наско Сираков. Към момента Папазов притежава 35% от ценните книжа.

Целта на пускането им в продажба е генерирани на нови финансови постъпления, тъй като кризата в Левски продължава да е сериозно, въпреки даренията от феновете и предстоящата финансова инжекция по телевизионните права.

"Работи се по пускането в обръщение на 5-10% от акциите на клуба. Каквото зависи от нас за оцеляването, ще бъде направено. Спекулираше се, че едва ли не ще получаваме помощ от небето, а такова нещо не се случва. Няма да се молим на никого, освен на феновете. Те доказаха безрезервната си любов в най-тежкия момент в историята. Сега имам чувството, че някой умишлено пречи на клуба. Сираков направи голям жест като ми даде тези 35% акции и е ясно, че те са инструмент за придобиване на финансови постъпления. Пускаме 5 или 10% в продажба, но ако има голяма компания, която е готова да вземе повече, аз съм готов въобще да се разделя с тях.

Акциите ще бъдат с номинал от 1 лев за 1 акция. Това прави 10 млн. и 700 хил лева. Уверен съм, че много от онези фенове, които си купиха акции през 2015-а, сега ще искат да вземат още. Левски доказа, че е най-голямото нещо в България", обясни Папазов.