Бившият президент на ЦСКА - Александър Томов, нямаше как да не коментира събитията от последните два дни.

Собственикът на "червените" Гриша Ганчев обяви оттеглянето си от клуба, а като мотив изтъкна декларация от фенска фракция, критикуваща трансферната политика, както и управлението на ръководството.

Преобладаващото мнение във футболната общественост е, че едвали зад това изненадващо решение стои само декларацията на фенска фракция.

Така мисли и Александър Томов, който в интервю пред "Спортал" призова феновете, ако Ганчев наистина напусне клуба и остави акциите, то веднага да започне търсенето на човек с възможност, за да не се стига до по-тежка ситуация и финансов колапс.

"Ето ви няколко сценария. Първо, трябва да се изчака дали решението на Гриша Ганчев е окончателно. Би било много тежко за клуба да напусне в този момент, остават решаващи три месеца от този шампионат. Вторият сценарий е наистина той да си тръгне - не знаем какви са причините за това.

Аз не вярвам, че причината е фенска декларация. Такива деклараци е имало много пъти, а и в самата декларация няма нищо обиждащо - просто привържениците са загрижени за любимия отбор. Клубът се разделя с ключови футболисти в навечерието на решаващи мачове - не мога да приема, че звездите на ЦСКА, в лицето на Антон Недялков и Кирил Десподов, са в състава на съперника за титлата. Не приемам и че това беше моментът за продажба на младата перла на българския футбол Валентин Антов. Същото се отнася и за Али Соу, можеше да се изчака няколко месеца - сделката нямаше да бъде по-лоша, а напротив.

Ако се стигне до раздяла с Ганчев, моят съвет е феновете да вземат клубните акции. Убеден съм, че ще се намерят хора, които ще намерят решение за ЦСКА. Вчера и днес говорих с известни фенове, всички се тревожим. Не мога да кажа каква е причината, но пак казвам, че не ми се вярва проблемът да е една декларация.

Червена България има достатъчен ресурс да се справи с такава ситуация, видяхте, че преди няколко месеца Левски беше в кризисна ситуация, но се справят. Кой би могъл да е решение за ЦСКА? В момента е рано да се говори за това. Бих посъветвал всички да поизчакат, малко на по-хладен мозък, с повече мъдрост. Ако Гриша Ганчев даде акциите, да се съберат и ще намерят решение, в цесекарските среди има много умни и кадърни хора.

Положението е по-добро от 2013 година, когато имаше останали двама-трима футболисти, тогава нямаше отбор. Сега нещата са различни. Няма да стоя встрани, ще помогна с каквото мога, но безусловно, подчертавам дебело. Пак казвам, че ситуацията е по-добра от тази през 2013-а, когато бяха хвърлени сериозни пари, за да се състави отбор"