Капитанът на Филаделфия Юнион в МЛС - Алехандро Бедоя, привлече вниманието към себе си заради престрелките в Охао и Тексас.

След като вкара попадение на Вашингтон Ди Си в третата минута, Бедойа използва микрофона около терена, за да даде политически призив.

"Ей, конгрес, направете нещо вече. Спрете насилието с оръжия", бяха думите на Бедойа и те се чуха по Fox Sport, която излъчва двубоя

32-годишният Бедойа е от Уестън, Флорида и е живял в близост до училището Majority Stoneman Douglas, в което имаше престрелка през миналата година.

И преди самия мач той коментира зачестилите случаи на масови престрелки: "Да гледаш тези съболезнования и молитви е тъпотия. Думи без действия са безполезни. Америка, изглежда, че се превръща в антиутопично общество".

През уикенда 29 души загинаха заради престрелки, като вече има 31 такива на обществени места в САЩ през годината. Във всяка от тях загинаха средно поне по трима души.

Правилата на американското футболно първенство не позволяват подобен тип политически изказвания и е възможно Бедойа да понесе санкция.