Съдбата на италианския гранд "Милан" изглежда малко по-добре от днес, след като новината за официалния интерес на американски бизнесмен да стане собственик на клуба обиколи медиите по света. Роко Комисо е роден в Калабрия, но семейството му заминава за САЩ, когато е бил 12-годишен. Днес е собственик на петия най-голям кабелен оператор в Америка - Mediacom.

Състоянието му се оценява на 4,5 милиарда долара, а сделката за придобиването на "Милан" би следвало да бъде завършена за не повече от 350 милиона. Това е сериозно намалена реална стойност на активите на гранда, който е в сложно финансово състояние, "благодарение" на усилията на китайския си благодетел Ли.

"Милан" едва се класира за евротурнирите като седми в Италия, но вероятно ще ги пропусне, след като УЕФА заплаши да накаже клуба за нарушаване на Финансовия феърплей. Трансферите за 200 милиона евро на китайците не бяха обезпечени с големи приходи и печалби в бюджета и европейската централа ще санкционира клуба за това.

Комисо ще опита да стане собственик преди края на месец юли, за да може да оперира на трансферния пазар чрез своя мениджърски екип. Заговори се, че един от водещите хора в него може да стане бившият нападател на клуба Даниеле Масаро, който е политик в момента и дори спечели мандат за общински съветник в Милано.