Собственикът на Тотнъм Хотспър Джо Люис е обвинен в "организиране на търговска схема с вътрешна информация". Информацията е на американският прокурор Деймиън Уилямс.

Във видео съобщение Уилямс обвини британския милиардер, че използва вътрешна информация, за да "обсипва с подаръци своите приятели и любовници".

Уилямс се зарича, че Люис "е обвинен и ще бъде изправен пред правосъдието" в Южния окръг на Ню Йорк (SDNY).

Във видео изявлението, публикувано в Twitter, прокурорът излага множество обвинения срещу собственика на Тотнъм, макар все още да няма официален обвинителен акт.

"В продължение на години Джо Люис е злоупотребявал с достъпа си до залите на корпоративния борд и многократно е предоставял вътрешна информация на своите любовници, личните си асистенти, частните си пилоти и приятелите си", казва г-н Уилямс във видеото.

Главният прокурор на SDNY, твърди, че познатите на г-н Люис са използвали тази информация, за да направят милиони долари на фондовия пазар.

Джо Люис притежава множество акции, включително на клуба от Висшата лига, както и дял във веригата пъбове в Обединеното кралство Mitchells & Butlers. Списание "Форбс" наскоро оцени състоянието му на 6,1 милиарда долара.