Карло Анчелоти е завел дело срещу английския клуб Евертън, което от петък е входирано и очаква разглеждане в лондонски съд. То е във връзка с неизпълнени ангажименти по "основни комерсиални договорки, както и спортен контракт".

Това означава, просто преведено, че италианският треньор чака неизплатени суми от клуба, с който се раздели преди почти 2 години. През лятото на 2021-ва Анчелоти напусна Евертън и пое Реал Мадрид, след като бе водил "сините" от град Ливърпул в продължение на 18 месеца.

Новината идва като пореден удар върху Евертън - клуб със сериозни проблеми от години, но особено в последните месеци.

В понеделник бордът на директорите напусна групово, след като бе подложен на протести и дори заплахи от феновете. Очаква се инвестиционен интерес от Щатите, който да помогне за довършването на новия стадион на отбора, както и за погасяване на дълговете на клуба.

Но освен това Евертън е заплашен с отнемане на точки, след като е доказано виновен по обвинения за надвишаване на сумите, позволени в правилата за Финансовия феърплей на английската Висша лига.

А делото на Анчелоти е още един сериозен казус, който може да помогне за бързо решение не в полза на клуба, който да започне следващия сезон със сериозен хендикап от отнети точки предварително.

А това никак не звучи обнадеждаващо, след като "сините" оцеляват в два поредни сезона на ръба на изпадането в Чемпиъншип, буквално в последния ден от първенството.