Евертън и Арсенал направиха безлично 0:0 помежду си, в последния мач преди разгръщането на нова страница в тяхното развитие.

На трибуните на "Гудисън Парк" днес бяха новите треньори на двата тима, които започват работа с играчите от утре.

За Евертън това един от топ специалистите на континента - Карло Анчелоти, а за Арсенал това е неопитният Микел Артета, на който обаче всички възлагат големи надежди.

Двамата обаче едва ли са останали очаровани от видяното, а на няколко пъти камерите показваха сериозни умислените им изражения. От показаното през 90-те минути от двата тима днес, треньорите са си дали ясна сметка, че имат страшно много работа за вършене, за да заиграят според техните виждания изпадналите в игрова криза отбори.

За целия мач имаше само едно по-чисто положение, открило се пред Обамеянг в началото на втората част. Английският национален страж Джордан Пикфорд обаче показа страхотен рефлекс и изби.

Домакините пък се отчетоха в атака с две претенции за дузпа заради игра с ръка, но ВАР прецени, че наказателен удар не бива да се отсъжда.

Снимка: Getty images/Gulliver photos

През останалото време на "Гудисън" властваха нарушенията, грешките и безидейните атаки.

Мачът прекрасно илюстрира защо Евертън е 15-и, само на 4 точки над зоната на изпадащите, а винаги целещият се в челото на класирането Арсенал е едва девети.

Всички обаче очакват с интерес бъдещето на двата клуба, с двете нови лица на треньорските скамейки.

Снимка: Getty images/Gulliver photos