https://sja.sportradar.com/w/DirBG/16514905/013100

Феновете на "Анфийлд" платиха сериозни суми за да гледат осминафинал в Шампионска лига, но можеха да ги инвестират в хотелска стая, защото ефектът бе същият - дрямка.

Ливърпул и Байерн изиграха най-скучния мач от осминафиналната фаза в Шампионска лига за последните години, завършвайки 0:0. В срещата имаше малко заряд, голови положения и дори напрежение.

Двата клуба са емблематични за атакуващия футбол през последните години, но в случая предпазливостта им и добрата работа в защита лишиха драгия зрител от шоуто, което се очакваше след изтеглянето на жребия. Поне в първия мач.

Домакините логично повече се опитваха, но с едно (или повече) на ум да не допуснат гол на свой терен, а Байерн реши просто да се защитава цял мач. И предвид това, което видяхме, решението на Ковач бе оправдано.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/16514905/113100

Срещата започна много предпазливо, какъвто бе почти целият мач. Първите ситуации за гол идваха не заради майсторство, а заради прекомерно самочувствие на двамата вратари - Мануел Нойер и Алисoн. Техни грешки донесоха напрежение за защитите, но нищо повече.

Големите шансове за Ливърпул през първата част бяха пред Садио Мане. Сенегалецът направи два големи пропуска, вторият, от които бе задължителен за реализиране в толкова важен мач.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Байерн се защитаваше много умело и имаше отговор на 99% от въпросите, които атаката в червено задаваше. В предни позиции на Левандовски му бе трудно, тъй като бе изолиран.

Истината е, че тактическият план на Нико Ковач сработи и той си тръгва с добър резултат от "Анфийлд", въпреки че не успя да вкара гол на чужд терен. Второто полувреме беше от постно, по-постно.

Мнозина биха казали, че и такива мачове имат своя чар заради различните тактически прийоми, но истината е, че подобен подход на игра не отговаря на осминафинал в Шампионска лига.

Надяваме се на нещо различно в реванша, който е на 13 март в Мюнхен.