Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев реагира остро на изказването на Алън Пардю от ЦСКА пред английски медии, най-вече по отношение на твърдението, че братята Кирил и Георги Домусчиеви притежават и ТВ-правата на българското футболно първенство.

Несъгласен с това мнение, Петричев направи изявление чрез фейсук-страницата на клуба от Разград.

"С изненада прочетох изказванията на г-н Алън Пардю пред английските медии и твърдението му, че собствениците на Лудогорец притежават телевизионните права за българското първенство. Едва ли заради норвежкият студ, по-скоро заради дългия престой в българската футболна действителност г-н Пардю влиза в ролята на глашатай на неистини. Безспорен факт е, че телевизионните права са собственост на Нова бродкастинг груп от доста време и колкото пъти да се повтаря лъжата, че братята Домусчиеви имат нещо общо, то няма да стане истина.

Г-н Пардю би трябвало добре да знае, че титлата ще се реши на терена, където се вижда работата на футболните хора, към които и той се числи. Всичко останало е замазване на очите на публиката.

Дали, когато ни го презентираха за треньор на Лудогорец, г-н Пардю е имал проблеми с телевизионните права?", попита изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев.

Лудогорец и ЦСКА играят в понеделник от 17:15 в дерби на върха на първенството.