Уикендите изглеждат ненормално дълги и скучни без елитен футбол. Първенствата почти навсякъде са спрени в следствие на пандемията от COVID-19, а запалянковците се чудят какво да правят и стигат до крайни варианти.

В такъв ход на отчаяние английски фен открива нова футболна любов. Бенджи Ланиядо е най-новият привърженик на руския Урал (Екатеринбург).

Там играе и българското крило Николай Димитров, но ако Бенджи се поинтересува от биографията на Хичо, вероятно ще го харесва една идея по-малко. Все пак преди години Димитров бе на проби в Арсенал, докато Ланиядо подкрепя друг отбор от Лондон - Уест Хем.

Подобно на много от нас, англичанинът също търси решение на футболната си абстиненция миналата неделя. Първоначално изборът му е пада върху БАТЕ Борисов - Динамо (Минск) за Купата на Беларус.

"От самото начало подкрепях Урал. А в Зенит имаше доста познати лица - Иванович ни е познат от Висшата лига, както и Жирков. Все още не мога да повярвам, че продължава да играе! Разбира се и Артьом Дзюба от световното първенство", разказва Бенджи в интервю за sports.ru. 

"Урал ми напомня изключително много на моите любимци от Уест Хем. Те също са крайно добри в това да бъдат разгромявани от топ отбори. Например 0:5 от Манчестър Сити", сравнява сходствата между "чуковете" от Лондон и Урал той. 

Мачът, дал началото на една нова футболна любов, завършва с победа на Зенит. 7:1.

Английският фен обаче има и друг любим клуб от Русия - Рубин (Казан). Сходствата с Уест Хем не са случайни - и двата тима се борят за оцеляване, а руснаците имаха период от няколко месеца без победа.

"След като няма да има английски футбол към момента, ще подкрепям и Рубин (Казан). Дайте знак, ако искате да се включите в британския фенклуб на отбора", написа той, след като изгледа и Арсенал (Тула) - Рубин.

"Рубин игра срещу Арсенал в Европа, а те са ни съперник. Помня и победата им над Барселона. Наясно съм, че са от Татарстан, а това е очарователно място. А най-приятната изненада бе да видя Леонид Слуцкий на пейката", казва още пресният привърженик на руската игра, спомнйки си за Слуцкий начело на Хъл.

На това му се казва с един куршум - два заека.