Английските национали и треньор отново се оплакаха от маймунски звуци срещу две от звездите си по време на гостуването на Унгария.

"Трите лъва" постигнаха категорична победа с 4:0 над маджарите в първия си мач след загубата на финала на Европейското първенство по футбол на "Уембли".

След мача англичаните се оплакаха, че две от тъмнокожите им звезди - Рахийм Стърлинг и Джуд Белингам, са обиждани на расистка основа.

Капитанът Хари Кейн и няколко негови съотборници осъдиха поведението на някои от унгарските ултраси.

"Не чух нищо. Ще говоря с момчетата и ще ги питам дали те са чули. Трябва да информираме УЕФА и правилата го позволяват. Ако има такъв случай, УЕФА трябва да прояви строгост", заяви Кейн.

Неговият съотборник Джон Стоунс също не е чук нищо: "Аз лично не чух. Казаха ми след това. Тъжно е, че това става на наши мачове и се надявам УЕФА да се погрижи. Сигурен съм, че ще го направи".

Деклан Райс даде подобен коментар: "Знаехме, че може да се случи нещо такова. Ние не чухме нищо. Неприемливо е, че стават такива неща. Не може да се продължава само с наказания без публика".

Селекционерът Гарет Саутгейт също коментира ситуацията: "Това е неприемливо. Ние показахме нашата позиция с коленичене. Не мисля, че играчите могат да направят повече от това".