Англия спечели третото място в Лигата на нациите, след като спечели с дузпи срещу Швейцария.

При ударите от 11 метра англичаните вкараха шест пъти и не пропуснаха, а Йосип Дърмич не издържа психически от шестия опит за "кръстоносците".

Редовното време и продълженията завършиха 0:0, като темпото бе типично бавно за края на сезона, а и напълно обяснимо при тежкото и горещо време в Гимараеш, Португалия.

Англичаните за втори път в три дни играха 120 минути, но бяха по-свежи и повече търсиха победата. Те уцелиха четири греди в мача, като и техен гол бе отменен след намеса на ВАР за нарушение на Калъм Уилсън.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Вратарят на Швейцария Ян Зомер също спаси поне четири отлични положения, докато колегата му Джордан Пикфорд на практика нямаше работа.

Стигна се до дузпи и Хари Магуайър, Рос Баркли, Джейдън Санчо, Рахийм Стърлинг, Пикфорд и Ерик Дайър бяха безмилостни за Англия. Особено зрелищна и неспасяема бе дузпата на вратаря, който разстреля колегата си с удар в ъгъла и вдигна британската агитка.

Стевен Зубер, Гранит Джака, Мануел Аканджи, Кевин Мбабу и Фабиан Шер също вкараха с лекота, преди Пикфорд да парира удара на Дърмич и да донесе бронза на Англия.

Първият шампион в Лигата на нациите ще бъде определен довечера във финала Португалия - Холандия, от 21,45 ч пряко по БНТ 1.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos