След като италианците, които бяха част от ръководството на Царско село през миналия сезон изявиха желание да инвестират в Хебър, сега на дневен ред изскача и английска компания с подобни искания.

Пазарджишкият тим се върна в елита след отсъствие от над 20 години, но към момента все още няма каквато и да било яснота относно това какво ще се случва в отбора.

Вчера стана ясно, че треньорът Николай Митов и щаба му са освободени, а седем от футболистите на клуба са подписали нови договори. Имената им обаче не се съобщават.

Въпросният английски консорциум се финансира от фонд от Дубай и японски телевизионен магнат. Това не би бил първи футболен проект за групата, която има ангажираност с подобна дейност в Южна Америка, Канада, Япония и Дубай.

"Нашето предложение се отнася за цялата структура на клуба – мъжки отбор, школа и подобрения по стадиона. Знаем, че има и друго предложение, от италиански инвеститори, което основно е фокусирано върху първия отбор. Очакваме клубната управа и общинското ръководство в лицето на кмета да избере с кого да работи", разкрива човек, който е част от структурата, цитиран от БТА. 

Идеята на компанията не е да става едноличен собственик, а да работи заедно с местната власт. Връзката е направена от човек от Пазарджик, който има директен контакт с въпросния консорциум.