Нападателят на Челси Калъм Хъдсън-Одой може да заиграе за ганайския национален отбор, но само ако африканската държава се класира за Световното първенство в Катар.

Хъдсън-Одой вече е английски национал, като изигра три мача за "Трите лъва" - два от тях в европейски квалификации срещу Чехия и Черна гора.

Той освен това е играл във всички младежки формации на Англия, но все още има право да си смени националността, тъй като въпросните три мача дойдоха преди да навърши 21-годишна възраст.

Няколко от младите английски играчи вече смениха националността си. Например Вилфред Заха играе за Кот д'Ивоар, а Адемола Лукман е част от Нигерия.

Хъдсън-Одой може да заиграе за Гана, тъй като родителите му са от там. Запитан за възможността да смени националността си, младият футболист каза, че още изчаква възможностите си. Английските медии обаче съобщават, че той чака да види дали Гана ще се класира за Световното първенство. За целта страната трябва да победи Нигерия в плейофни двубои.

През миналия ноевмри Хъдсън-Одой отказа повиквателна за младежкия национален отбор на Англия, а освен това на два пъти посети Гана и се срещна с президента на страната.