Саутхемптън ще блокира безжичния интернет на футболистите си, когато са на лагер преди мач.

Клубът от Висшата лига взе решението по искане на мениджъра Ралф Хасенхютъл, който е изумен от това до колко късен час седят някои от играчите, за да играят видеоигри в мрежа.

"Имам опит с това от предишния ми клуб РБ Лайпциг - обясни австриецът. - Създава доста проблеми, виждал съм играчи да седят до 3 ч сутринта, а това се отразява на формата им в мачовете. Не е малък проблем и не бива да се подценява."

Решението идва в деня, в който неназован футболист от английската Висша лига се изповяда пред вестниците в страната, че е пристрастен към видеоиграта Fortnite и понякога играе по 13 часа в денонощието. Това му е струвало чувствителен спад в спортната форма в последните месеци и загуба на титулярното място в клуба му.

"Вече говорих с капитана на отбора и той предаде на останалите за това решение - обясни Хасенхютъл. - Мисля, че няма да им е лесно да го приемат, но съм убеден, че е правилно. Това е заболяване, пристрастяване, което влияе физически и психически на всеки човек."

Саутхемптън гостува на Брайтън в събота, а всеки мач до края на сезона е решаващ. Отборът е на 16-о място с 30 т., само на две над зоната на изпадащите.