18-годишният талант на английския футбол Харви Елиът неочаквано скочи в защита на човека, който в неделя стана причина тийнейджърът да е в болница със счупен крак и да отсъства от терените в следващите 6 месеца.

По време на мача Лийдс - Ливърпул (0:3) от Висшата лига, Паскал Струик от домакините скочи в краката на Елиът - и то за топката, но опорният крак на играча на съперника остана притиснат под неговия и глезенът на младока се счупи. Контузията бе ужасяваща, играта спряна за десетина минути, а последствията - предвидимо много тежки.

Но повторенията показаха, че Струик изобщо не целеше да ритне съперника, да не говорим за намерение да нанесе травма. Той получи червен картон от рефера, защото в Англия преди години приеха неписано, че когато има тежка травма и фрактура, причинителят бива изгонен автоматично.

Така се случи и със Сон от Тотнъм преди два сезона, който при наглед невинен сблъсък счупи глезена на Андре Гомеш от Евертън.

Струик обжалва наказанието от три мача, а в Инстаграм Харви Елиът написа:

"Паскал не е виновен за случилото се, бе просто инцидент. Не бива да бъде наказан, защото не е причинил контузията ми."

В сряда излезе решението - трите мача санкция си остават.

И тийнейджърът отново публикува в профила си в социалните мрежи:

"Съжалявам за това решение Паскал, смятам, че то не е правилно. Но наказанието скоро ще изтече и ще си обратно на терена. Бъди позитивен!"