Помощник треньорът на младежия национален тим на Англия - Майкъл Джонсън, направи интересно предложение в социалните мрежи.

Бившият национал на Ямайка, сподели новината за оставката на Боби Михайлов и добави:

"Не мога да се сетя за по-добър човек от Стилиян Петров, който да поведе Българския футбол през в 21-и век. Човек с интересни идеи и модерна визия за играта".

Интересното е, че Стилиян Петров е напълно подготвен кадър за подобен пост, що се касае до образование.

В последните две години, той завърши магистърска програма към ФИФА.

За участие в нея се стига след специално интервю, като тя обучава елитни бивши футболисти, играли на международно ниво, в цялата структура на управление в играта.

Курсът на бившият национал премина през Берлин, Ню Йорк и Мадрид, като той се обучаваше в компанията на известни бивши играчи като Юри Джоркаеф (Франция) и Жилберто Силва (Бразилия), Гаиска Мендиета (Испания), Коло Туре (Кот Д'Ивоар).

Въпросният Майкъл Джонсън, който предложи Стилиян за поста, също бе замесван в скандали през кариерата си, която премина в първите две нива на английския футбол.

В момента той е едно от лицата в борбата с расизма, но преди години си навлече гнева на много фенове, с хомофобските си изказвания.

Той бе казал, че няма да подкрепи кампаниите на футболната федерация в подкрепа на хората с различна сексуална ориентация, защото е дълбоко вярващ, а според Библията, това е грях.