Новият собственик трябва да придобие акциите на “Левски” най-късно до началото на юни. Това заяви Наско Сираков, който днес анонсира за смяната на собствеността на “синия” клуб.

"Може да стане и до края на седмицата, максимум до 10-12 дни се надявам да е приключило всичко. Надявам се, че Левски попада в добри ръце. Затова се работи толкова сериозно юридически, за да сме убедени, защото ние българите сме Тома Неверни, аз включително. Затова и съм поставил всичките тези условия, за да съм сигурен, че това, което се говори и обещава, ще се изпълни”, каза Сираков, който не съобщава името на новия собственик. 

Бившият нападател единствено заяви, че става дума за англичанин, който има бизнес в Ню Йорк и иска да построи нов стадион.

"В един момент стана ясно, че ако не намерим партньор и стратегически инвеститор от чужбина, трудно ще се оправим. Няма сериозен футболен клуб, който да е сериозен бизнес-проект, без собствен стадион .Затова желанието на новия евентуален собственик, защото докато не подпишем, все още съм аз, е построяването на нов стадион. Не се чувствам по-освободен. Това ще стане, в момента, в който сложим подписите под всички договори", каза още Сираков.

“Следващият сезон малко сме го поизпуснали, защото той започва след 40 дни. Трябва да сме реалисти. Много трудно може да се направи отбор за 40 дни, но при всички положения ще играем решаваща роля в първенството", каза Сираков.

Легендата отказа да коментира евентуално завръщане на Станимир Стоилов начело на отбора. Както е известно, най-големите европейски успехи на столичани дойдоха именно с тандема Сираков - Стоилов.