Треньорът на Лудогорец - Анте Шимунджа, подходи с уважение, но и с доза оптимизъм преди гостуването на Динамо в Загреб.

Хърватите имат аванс от 2:1 след първия мач в Разград, но словенският треньор е убеден, че отборът му може да достигне до обрата, дори на негостоприемно място като "Максимир".

"Познавам техния отбор, защото съм от съседна държава. Знам начина, по който те мислят. Ако искаме да продължим напред, трябва да ги надиграем. Това не означвава, че трябва да вкараме гол в първата минута, а че трябва да подходим умно.

Винаги трябва да търсим мотивация и да играем на най-високо ниво. Не можехме да избегнем трансферните на Сантана и Сотириу. Трябва да ги приемем и да продължим напред. Не сме единственият клуб с подобни проблеми.

Изиграхме много добър мач в Разград, но трябва да търсим ефективност и успех. Утре футболистите ми трябва да покажат своите качества", сподели той.

С него на пресконференцията бе централният бранител Оливие Вердон, който заяви:

"За мен не беше чак толкова трудно в първия мач, въпреки че имат много добър отбор. Не успяхме да оползотвоврим нашите шансове. Утре ще бъдем много концентрирани в защита и трябва да бъдем ефективни в атака. Трябва да се абстрахираме от техните фенове и да бъдем фокусирани. На терена играем 11 срещу 11".