Валентин Антов и неговият Кремонезе постигнаха победа, но се простиха с шансовете си за директна промоция в Серия "А".

Кремонезе свърши своята работа и победи Пиза с 2:1, но след късна драма в мачовете на директните конкуренти, вече и математически изгуби шанс да бъде сред първите два тима в крайното класиране.

Все пак Кремонезе е на четвъртата позиция и със сигурност ще участва в плейофите за последното трето място в Серия "А", като почти сигурно ще участва в заключителната му фаза.

Огромна роля изигра днешния ценен успех, в който националът ни Валентин Антов прекара всичките 90 минути на терена.

Кремонезе откри от дузпа още в 12-ата минута, но в началото на втората част Пиза изравни. Победният гол за домакините падна едва в 85-ата минута, когато Масимо Кода се разписа за 2:1.

Така два кръга преди края Кремонезе трябва просто да запази четвъртата си позиция, за да пропусне един кръг на плейофите и да се включи едва във втората им фаза.

Иначе след последния съдийски сигнал на мача си Кремонезе все още имаше шанс да се бори за директна промоция, особено с очертаващото се реми между втория Комо и отбора на Цитадела. С гол в 94-ата минута обаче Комо спечели и направи решителна крачка към участие в елита.

А днес в действие видяхме още един наш национал - Петко Христов, който направи огромна крачка към спасението.

Той игра цял мач, а неговият Специя победи Палермо с 1:0, с което се измъкна от опасната зона.

Към момента Специя има 40 точки на 15-ото място, три пред Асколи и Тернана, които са на позиция за бараж за оставане, а в зоната за директно изпадане са Бари с 36, Фералписало с 32 и изпадналият Леко с 26.