Жозе Моуриньо е поредното голямо име, свързано със Саудитска Арабия. В момента Специалния е треньор на италианския Рома, но по информация на местното издание Corriere dello Sport, той е получил умопомрачителна за професията оферта от страната, където в момента играе Кристиано Роналдо.

Специалния е бил потърсен директно от висшестоящи хора в саудитския футбол, които първо са му предложили договор за две години с общо заплащане 120 милиона евро, а след това са направили офертата още по-нестандартна. Ако се съгласи, Моу ще може да си избере кой отбор точно да води, като вариантите са Ал-Насър, където играе Кристиано, Ал-Хилал, откъдето искат да привлекат Лео Меси, както и националния тим на страната.

Жозе е обсъдил предложението със сегашния си щаб, откъдето отзивите са били и в двете крайности, като дискусиите продължават.

В момента саудитските национали нямат треньор, след като Ерве Ренар, с когото победиха Аржентина на Мондиал 2022, напусна поста и пое женския тим на Франция.

Ако пък Моуриньо каже "да", то няма да е проблем който и да е от треньорите на двата гранда Ал-Насър и Ал-Хилал да бъде освободен.

В последните дни стана ясно, че от Саудитска Арабия са изкушавали и Лионел Меси с оферта за 400 милиона евро, но десетката предпочита да остане в Европа.