От Ал Насър отрекоха, че в сделката с Кристиано Роналдо фигурира клауза, според която той трябва задължително да подкрепи кандидатурата на Саудитска Арабия за домакинство на световното първенство през 2030 година. Ако такава действително имаше, то португалската легенда щеше да се конфронтира директно с родината си.

Една от кандидатурите за Мондиал 2030 ще бъде съвместна между Портуалия, Испания и... Украйна.

Капитанът на Португалия подписа със саудитския тим за рекордна заплата от 200 милиона евро, а веднага се появи информация, че всичко това е обвързано и с промотиране на желанието на страната да приеме Мондиал навръх 100-годишнината от първото световно първенство. По време на шампионата в Катар имаше слухове и за това, че Лионел Меси също е приел много пари от Саудитска Арабия, за да бъде лице на кандидатурата им за 2030-а. А ситуацията е сходна с тази на Кристиано, защото Аржентина също иска да приеме въпросното първенство.

"Ал Насър желае да изясни, че в договора с Кристиано Роналдо не фигурират клаузи за задължителното му участие в кандидатура за световно първенство. Основната му цел е да помага на клуба и съотборниците си да постигат успехи", гласи официалната позиция на клуба, публикувана в Twitter.

Португалецът по всяка вероятност ще направи официалния си дебют за клуба на 22 януари срещу Етифак, но три дни по-рано се очаква да играе за сборен тим на Ал Хилал и Ал Насър срещу Пари Сен Жермен и Лионел Меси.