Саудитското кралско семейство е все по-заинтересовано от закупуването на английския Манчестър Юнайтед.

Според медиите на Острова, цената на "червените дяволи" е около 5 милиарда долара, което не би представлявало проблем за кралското семейство.

Състоянието му се оценява на стотици милиарди, а закупуването на най-популярния клуб в света е добре планиран стратегически ход.

Това би било част от плана за инвестиции, които ще направят икономиката на Саудитска Арабия по-малко зависима от петрола.

Освен това, кралското семейство иска сериозно да навлезе във футбола, по пример на арабските си колеги от Катар и ОАЕ.

Манчестър Юнайтед и Саудитска Арабия вече имат дълго партньорство. "Червените дяволи" разполагат с над 5 милиона фена в страната, от които клубът и определени компании печелят, възползвайки се от сътрудничеството си.

Освен това, доста млади таланти и треньори от Саудитска Арабия прекарват време в Манчестър, където трупат безценен опит.

Коментар от страна на клуба или американските собственици фамилия Глейзър все още няма, но сред феновете на тима цари еуфория.

Те са сигурни, че влизането на арабското кралство семейство в клуба ще го направи един от най-богатите и ще може да се правят огромни трансфери, подобно на ПСЖ или Манчестър Сити.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/35-54571/023100