Арда продължава да затвърждава създадените от началото на сезона добри впечатления и след шестата си победа се изкачи в челната тройка за поне 24 часа. Кърджалии спечелиха без особени проблеми с 3:0 срещу Монтана у дома, а гостите, които по-рано през седмицата загубиха треньора си Никола Спасов, починал след боледуване от COVID-19, не успяха да затруднят кой знае колко съперника.

Срещата започна с минута мълчание, а отборите бяха с тениски в памет на Спасов.

Иван Коконов се измъкна между двама защитници на Монтана и превърна в асистенция центриране на Деян Лозев в 29-ата минута, откривайки резултата от няколко метра разстояние - 1:0. Минути преди това топката се отби първо в защитник на гостуващия тим, а след това и в гредата. 

Арда надиграваше противника си категорично, като в 39-ата минута задачата пред домакините стана още по-лесна, защото Янко Ангелов остави Монтана с човек по-малко след директен червен картон за влизане с бутоните и високо вдигнат крак срещу Румен Руменов.

Именно Руменов удвои резултата в 63-ата минута, като ситуацията бе почти идентична на първия гол, но центрирането бе на Спас Делев - 2:0 Самият Делев приключи всичко шест минути след това, когато проби навътре от лявото крило, стреля сравнително слабо с десния крак, но топката рикошира в крак на защитник и влезе във вратата - 3:0.

Гостите, за които това бе седма загуба за сезона, удариха греда в 91-ата минута. Монтана е на единадесето място с 12 точки, докато Арда е на трета позиция с 24 точки, колкото има и втория Локомотив (Пловдив). Футболистите на Николай Киров имат само една загуба в тринадесет мача и ще останат на това място поне до утре вечер, когато ЦСКА приема ЦСКА 1948, а при домакинска победа "червените" ще се изкачат на трето място.