Клубните босове на Арда се заканиха да подадат жалба до ФИФА срещу определената дата на баража за място в Европа.

Тимът от Кърджали ще гостува на Левски в неделя за последната квота на страната ни в турнира Лига на конференциите. За това съобщи изпълнителният директор на клуба Ахмед Моллахасан, цитиран от БТА.

БФС вчера реши прейофът да се играе на 11 юни (неделя) от 19:00 часа. А на 6 юни (вторник), бе оповестено друго решение - двубоят да бъде в събота. Тогава това се случи по молба именно на клуба от Кърджали.

На 7 юни от Левски излязоха с остра позиция за връщане на баража на първоначално определената дата - именно 11 юни, тъй като получават ден по-малко за възстановяване от съперника. Изобщо - и двете страни имат претенции кога да се играе срещата.

Причината за недовоството на Арда е, че договорите на няколко играчи от състава изтичат на 10 юни. Това ще им попречи да играят, ако не бъде постигнато спешно споразумение за временно удължаване.

Три са имената, за които се знае, че са в това положение - Ласана Н'Диайе, Ел Мами Тетах и Умар Сако.

От БФС подчертаха, че датата 11 юни е определена за бараж още през февруари и от клуба са имали достатъчно време, за да оформят необходимите анекси.

"Доста неща се събраха... ще опишем всичко и ще пуснем жалба до ФИФА. Не може да бъдем мачкани по този начин - обясни директорът на Арда Моллахасан. - Разбира се, ФИФА няма да реагира толкова бързо, но ние трябва да реагираме. Не може БФС да обслужва интересите на няколко отбора. Това вече е грозно."