https://sja.sportradar.com/w/DirBG/18448430/0131

Арда победи Берое с 1:0 Стара Загора в среща от 16-ия кръг на Първа лига.

Кърджалии така постигнаха дубъл над съперника си през този сезон, след като го победиха с 2:1 в Пловдив в началото на футболната година.

Това бе трети мач за Димитър Димитров-Херо начело на старозагорци и втора загуба, като тя дойде след изпусната дузпа на Мартин Камбуров в края, която можеше да изравни резултата.

Индивидуална грешка през първата част донесе дузпа на Арда и тя бе реализирана от Радослав Василев, за да се стигне до единственото попадение в мача.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/18448430/1131

Старозагорци доминираха в хода на почти целия мач, което бе очаквано, но отборът на Стамен Белчеве игра много умно и излъга съперника.

През първата част гол на домакините от Ахмед Туба правилно бе отменен заради засада, а в края на полувремето Деян Лозев бе фаулиран от Александър Василев. От бялата точка Радослав Василев откри резултата.

През втората част Берое доминираше още по-масирано, но Цветков, Вандерсон и Камбуров направиха значими пропуски.

Така се стигна до 81-та минута, когато Камбуров изработи майсторски дузпа, след като бе фаулиран от бившия играч на Берое Пламен Крумов. Голмайстор №2 на българския елит логично се нае с изпълнението, но стреля покрай вратата.

Така Берое остава с 21 точки и бе задминат от днешния си съперник, който има 22. Кърджалии се изкачиха на шеста позиция, а Берое е осми.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/18448430-232-66751/0831