Арда откри осмия кръг в Първа лига с победа от 2:0 като гост на последния в класирането Пирин.

По този начин кърджалийци задълбочиха тежката криза в Пирин, който освен закотвен на последното място с едва една спечелена точка от седем мача, има сериозни финансови и организационни проблеми, а феновете на тима официално поискаха оставката на ръководството.

По-конкретно на Атанас Дафинов, срещу когото бе издигнат транспарант с текс "Дафинов, бъди мъж поне веднъж. Оставка".

Преди седица от тима бе освободен треньорът Радолсав Митревски, днес на негово място застана Иво Тренчев, но и това не оказа особено влияние в позитивен аспект за Пирин.

В края на първата част игра с ръка на бранител на Пирин доведе до дузпа, която макар правещият отличен сезон вратар - Максим Ковальов да спаси, украинецът нямаше какво да направи при добавката на Тонислав Йорданов, който поправи грешката си за лошото първо изпълнение и се разписа.

Снимка: БТА

Разбира се, пропуските и по-слабото второ полувреме на Арда можеше да доведе и до друг резултат, защото малко преди края Александър Дюлгеров нацели греда, а секунди по-късно този неточен изстрел се оказа фатален, защото Преслав Боруков успя да удвои.

2:0 за Арда в 88-ата минута, което реши мача, защото макар до края Пирин да отбеляза гол чрез Любомир Тодоров, отменен заради нарушение, "орлетата" трябваше да се примирят с поредното поражение.

Шест загуби от седем кръга само задълбочава кризата в тима, а вече фенове и ръководство открито са във война.