Албанската полиция е арестувала Алфред Продани след съвместна акция с Интерпол. Задържанията е част от правителството на Албания, съобщава мадридското издание MARCA, а до ареста се е стигнало заради поредица от обири, в които Продани е замесен, включително този в дома на футболната звезда Карим Бензема.

Става дума за случка от 27 февруари 2019 година, когато Барселона спечели срещу Реал с 3:0 на “Сантиаго Бернабеу”, а Бензема бе в състава на домакините.

По непотвърдена все още информация Продани е замесен в над 40 обира на испанска територия. Той е задържан като част от специализирана операция “Коруня”. Престъпленията датират още от 2013 година.

Въпросният човек е и директор на едно от държавните предприятия в Албания, отговарящи за водоснабдяването и канализацията в страната.

Продани е отрекъл категорично всички обвинения, но от друго испанско издание, El Periodico, подчертават, че доказателствата са прекалено много и няма как да става дума за грешка.

Бензема претърпя още един обир в дома си, при това съвсем наскоро. Това стана факт през януари тази година, когато нападателят играеше срещу Елче.

В Албания пък припомниха, че през 2019 година бившият премиер Сали Бериша директно е обвинил Продани за серията от грабежи в Испания.