Архитект Ивайло Мишев уточни какво би било нужно, за да се направи нов модерен стадион на ЦСКА на "Българска армия".

Той поясни какви са изискванията и уточни, че не би имало никакви проблеми съоражението да се изгради при нужното желание и наличието на съответните финанси.

"Факт е, че от държавите на Балканите само ние нямаме построен нов стадион. Това е тъжен факт. Имаме реконструкция на стадиони, но нов нямаме. Стадионът на ЦСКА в Борисовата градина би могъл да се ремонтира, реновира и да отговаря на европейските изисквания. Считам, че там може да се изгради спокойно един стадион в рамките на 28-30 хиляди зрители.

Паркирането при всички положения трябва да се търси в покрайнините на Борисовата градина, трябва да се изградят буферни паркинги съвместно със Столична община. Не е възможно да има подземни паркинги, категорично. Това е според изискванията за сигурност, антитероризъм. Разписано е, не го коментираме.

Според мен държавата трябва да участва. Стадионът би могъл да излезе 1000-1500 евро на седалка, т.е. около 30 милиона, ако говорим конкретно за "Българска армия" за ремонт и реконструкция. Трябва да се вземе кардинално решение, стадионът е собственост на ММС. Трябва да се направи проект, който да се даде на отсъждане и да се приеме от хората", поясни Мишев.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/3275-54403/023100