Найджъл Пиърсън ще е новият мениджър на Уотфорд във Висшата лига, след като клубът уволни двама от поста в рамките на новия сезон. През октомври си отиде Хави Грасия, а преди седмица - заместникът му Кике Санчес Флорес.

Тимът закономерно е последен в класирането, но взима точния човек, ако иска да се измъкне от трудната ситуация.

56-годишният Пиърсън е архитектът на отбора на Лестър, който шокира света и стана шампион през 2016-а. Той вкара отбора в елита, а през през сезон 2014-2015 г. го спаси от изпадане, въпреки че бе на последно място по Коледа.

Това бе счетено за чудо тогава, защото не бе правено от друг отбор в ерата на Висшата лига.

През юни 2015-а обаче Пиърсън бе уволнен от Лестър, като причините не бяха спортно-технически. Около него се създадоха скандали от друго естество.

Такива бяха например атаката срещу играч на Кристъл Палас край тъчлинията, обидите към журналист на пресконференция (нарече го "тъпак") и участието на сина му и други играчи на Лестър в порновидео, заснето по време на ваканцията им в Тайланд, и видяло публичност в интернет.

Клаудио Раниери пое отбора, като почти не направи промени в него и стана шампион в края на следващия сезон. На практика, това бе отборът, изграден от Пиърсън.

След това той работи в Дарби Каунти и белгийския Льовен, но без особени успехи.