Арсенал отказва да се пусне от битката за титлата, в която остава с пълна сила след победа като гост на третия в класирането Нюкасъл с 2:0.

Изключително тежко гостуване, преди което имаше прогнози, че битката за титлата окончателно ще свърши, но Арсенал не позволи това.

В един страхотен мач, който след три греди и още куп пропуски можеше да завърши при всякакъв резултат, "артилеристите" успяха да изкопчат ценните три точки.

С активът им вече е 81 - с една по-млако от Манчестър Сити, който обаче има и двубой по-малко в битката за върха.

От своя страна Нюкасъл понесе удар, макар и не фатален в амбициите си за място в Шампионска лига. "Свраките" все още са на третото място, с три точки и мач по-малко от петия Ливърпул, който е основната заплаха за разместване на пъзела в топ 4.

Днес Мартин Йодегор поведе отбора си към победата с гол в 14-ата минута, след който обаче Нюкасъл имаше достатъчно шансове да изравни и гол за домакините нямаше да е никак незаслужен.

Две греди, няколко пропуска и спасявания на Рамсдейл оставиха резултата непроменен, докато не дойде 71-ата минута.

Тогава Арсенал удвои и след доза късмет, когато прострелно центиране рикошира в крака на Фабиан Шар и влетя в собствената му врата.

Всичко това се случи само няколко минути, след като швейцарският национал пропусна едно от най-чистите положения на сметката на Арсенал.

Изключително трудна, но и ценна победа за "артилеристите", която след трусовете в последните седмици запази шансовете им да преборят Манчестър Сити за титлата.