Арсенал привлече под наем Мартин Йодегор от Реал Мадрид, като договорът е само до края на сезона.

Въпреки това лондонският клуб ще плати 2 милиона евро сума за преотстъпване към испанския гранд, а и поема заплатите на норвежеца до юни.

Йодегор е на 22 години, а когато преди почти 7 отиде в Реал, бе считан за новото дете-чудо на световния футбол. От тогава три пъти е преотстъпван, като навсякъде се наложи и игра титуляр - в нидерландските Витес и Хееренвеен, както и в Реал Сосиедад миналия сезон, където бе на много високо ниво. Но всяко завръщане в Реал означава слагане на анцуга и пълно забравяне за място на игрището.

Все пак този сезон влезе в 7 мача, но вече не е във възраст, в която да е доволен от запълване на дупки.

Аякс също е опитал да го вземе под наем, както и Сосиедад, където познават отлично качествата му. Но Арсенал бе най-настоятелен и Йодегор днес бе представен в Лондон. В събота може да е в състава за сблъсъка с Манчестър Юнайтед.

"Познавам отлично качествата му, той е съвсем млад, а вече с огромен опит в европейския футбол, и то на най-високо ниво", каза мениджърът на "артилеристите" Микел Артета за новото си попълнение.

"Англия е голямата ми амбиция, а Арсенал ме увери, че може да ми даде това, което искам", коментира норвежецът, който няколко пъти подчерта, че Артета е бил с основна роля за сделката.

"Мениджърът ясно ми показа колко ме иска", каза Мартин.