Микел Артета изригна заради това, че информация от "кухнята" на Арсенал е стигнала до медиите след инцидент на тренировката на отбора.

Мениджърът не скри огорчението си от това как случката е раздухана от медиите и се закани, че ще намери "къртицата", изнесла подробностите.

В петък из английските вестници се появиха заглавия за бой на тренировка на тима между Давид Луис и Дани Себайос, след като испанецът влязъл твърде здраво в краката на бразилския защитник при двустранна игра.

Според публикациите, Луис е ударил Себайос няколко пъти и двамата са разтървани от съотборни.

"Ще има последствия за този, който е изнесъл информацията - беснееше на пресконференция в петък Артета. - Не ми харесва, че такива неща се пишат за Арсенал в медиите. Има си неща, които са часто от ежедневието на един клуб и са си за вътрешна консумация.

Освен това случаят е раздут страшно много. Тренировките са изключително здрави, защото всеки се състезава за мястото си. Но не се е случило кой знае какво.

Нищо, което не е ставало още десетки пъти в последните месеци. Няма никакъв проблем."

По същото време Себайос използва профила си в социалните мрежи да пусне скрийншот от публикация за боя, а върху нея бе сложил печат "Фалшива новина".