Мениджърът на Арсенал Микел Артета заговори за възстановяването си, след като бе един от първите във футбола, които бяха диагностицирани с коронавирус.

Испанският наставник и халфът на Челси Калъм Хъдсън-Одой бяха първите във Висшата лига, които хванаха вируса, а след тях още много високопрофилни играчи се оказаха в същото положение.

"Сега се чувствам много добре. Смятам, че съм възстановен. Отне ми три или четири дни, за да се почувствам значително по-добре и с повече енергия. Оставих симптомите зад себе си сега съм супер.

Всичко се случи много бързо. Във вторник следобед се чувствах неприятно и отидох до лекаря, но него го нямаше. Получих обаждане от Борда на директорите, като те ми казаха, че президентът на Олимпиакос е дал положителна проба и всички сме под риск.

Имахме мач срещу Манчестър Сити на следващия ден и бе нормално да не поставяме повече хора под риск като си мълчим. В сряда направих теста и научих диагнозата в петък. Всички, които бяха контактували с мен, бяха подложени на карантина и Висшата лига бе прекратена", обясни Артета.

Съпругата на Артета - Лорена, обясни в социалните мрежи, че Микел наистина е имал симптоми заради вируса, но те не са го спирали да ходи на работа. Тя добавя, че въпросните симптоми наподобяват тези на настинка.