Аржентина е в транс след убедителното 3:0 над Италия на финала на шампионския сблъсък на "Уембли", противопоставил първенците на двата най-футболни континента.

Тимът от Южна Америка разсипа от игра европейските шампиони, а Лео Меси и Анхел ди Мария бяха просто изумителни. Този аржентински тим вече 32 мача не познава загубата, а букмейкърите постепенно го избутаха като един от четирите фаворити и за световната титла в Катар в края на годината. Само Бразилия, Франция и Англия са пред отбора на Лионел Скалони.

Отзивите в страната след шумния успех на "Уембли" са еуфорични. "Лео Меси - Лъвът от "Уембли", гласи заглавието на "Оле". Вестникът призовава:

"Лео, води ни към титлата в Катар! В тази форма, с тази свобода на терена, с тази муза... "

Снимка: Getty Images

Оценката на изданието за играта на гения от Росарио отговаря на номера на фланелката му - 10 по десетобалната система. Единственият, който е със същата, е Ди Мария. "Лео - богоравен, Анхел - невероятен", гласи обяснението на "Оле".

Вестникът продължава да търси оригиналност и в заглавието за селекционера.

"Скалонетата продължава", пише изданието, играейки на думи с името на Лионел Скалони, треньорът на този тим. Настроението в него изглежда на супер ниво, задружни и позитивни, аржентинците просто летят по терена.

"Аржентина е шампионът на шампионите", пише "Кларин". И изважда интересна класация. Тази страна вече е с най-титулувания национален отбор във футбола - 21 трофея от официални надпревари. С един повече от Бразилия, с два от Уругвай.

Колажът със снимките на Марадона и Меси, които държат трофея на шампион, оспорван от първенците на двата континента, е също популярен в изданията от Буенос Айрес до Росарио.

През 1993 г. Диего бе капитан на аржентинския тим, победил Дания с дузпи и спечелил купата "Артемио Франки". Третият такъв двубой се игра през 1985-а, когато Франция би Уругвай с 2:0 и капитанът Мишел Платини вдигна трофея на "Парк де Пренс".

Нелоша компания за Меси, нали? Три велики десетки.

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images