Противно на очакванията, критиките в аржентинсиките медии към отбора и капитана Лео Меси след 0:2 от Бразилия почти липсват. Напротив - анализите са позитивни, като за първи път от години се пише, че отборът е приличал на отбор.

"Не спирай да опитваш, Лео", пише в заглавие на онлайн формата си флагманът на спортната преса "Оле".

В коментара се чете още:

"Опитвай отново и отново.

Видя се, че Аржентина има нужда от теб, ти игра силно. Искаме да те виждаме пак така да пееш химна със затворени очи, да ръководиш играта, да страдаш с непрекъснатите фаулове срещу теб... Нека и съперниците страдат. Те бяха уплашени от това, което Меси може. Стадионът тръпнеше всеки път, когато ти бе с топката. Имаме нужда от теб, Лео, не се отказвай!

Това бе Меси на ниво "Барселона". Меси, който носи отбора на раменете си. Да, отново не стигна, отново се прибираме у дома. Но това бе борбен отбор, който заслужаваше повече. Футболът ни дължи доста неща за последните години. Най-вече на теб, Лео. Ти не ни дължиш нищо, особено в дни като този, в който даваш всичко на терена за Аржентина."

Онлайн изданието на най-големия вестник в страната - "Кларин", е малко по-трезво в оценката, но отново - позитивно.

"Историята отново бе позната, резултатът - също. Няма да има трофей, както няма вече 26 години. Меси бе най-добрият в отбора ни, но далеч от най-добрият Меси, който сме виждали.

И все пак, промяната в него е очевидна, той е капитан на отбора на терена и извън него. На целия турнир не се скри от отговорност, както с топката, така и пред медиите между мачовете.

Сега въпросът е как Федерацията ще направи така, че да го заобиколи с най-добрия възможен селекционер и играчи, за да спечелим нещо значимо в последните години на Лео. Защото след него, нещата не са особено оптимистични."