Аржентинският гранд Индепендиенте може да осъщстви изненадващ трансфер на български национал. Това заяви президентът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски, допълвайки, че става дума за Бирсент Карагарен. 

“Карагарен имаше предложение да отиде в Индепендиенте в Аржентина и до последния момент всичко вървеше добре. Треньорът го беше харесал, но визата, която трябваше да му се изкара, нямаше да стане никак лесно. Отложихме разговорите за юни месец”, коментира ексцентричният бос на пловдивчани при гостуването си в “Игра в центъра”.

Индепендиенте е третият най-успешен тим в аржентинския футбол след грандовете Бока Хуниорс и Ривър Плейт с общо 14 титли в страната. Освен това клубът от Авеянеда е и седемкратен носител на Копа Либертадорес, както и двукратен интерконтинентален шампион. 

28-годишният Карагарен не е играл в чужбина досега. От 2019 година насам крилото е национал на България, като до момента има изиграни седем двубоя за представителния ни тим.

Вероятно именно Крушарски е причината за появата на подобна възможност. Президентът на пловдивския тим има бизнес в Южна Америка и редовно пътува до Аржентина, където има добри контакти.