Медията "El Confidential" разкри скандални разговори между Жерар Пике, звездата на Барселона, и шефа на испанската федерация Луис Рубиалес.

Аудиозаписите издават неособено приятни за ушите на феновете преговори около преместването на турнира за Суперкупата на страната. През 2019-а компанията на Пике - "Космос", получава оферта от Риад за провеждането на състезанието.

В разговора с Рубиалес бранителят обяснява:

"Естествено, че става дума за пари. За много пари. Реал Мадрид ще отидат там за осем милиона евро, а това означава - осем милиона и за Барселона. Останалите отиват за 2 милиона или 1 милион.

Ти запазваш шест милиона евро за федерацията. А ако е в Испания, сигурно общо няма да влязат 3 милиона евро... Можем дори да вземем повече пари от саудитците като им кажем, че Реал Мадрид няма да отиде, например..."

Компанията на Пике също е взела солидни пари - по 4 милиона евро на издание на надпреварата.

Сделката е добра за всички страни. Освен за феновете, на които мачовете в Близкия изток са им малко далеч.

"Фенове има навсякъде, включително в Саудитска Арабия - отвръща днес Пике в интервю за "Марка". Той признава, че записите са истински и автентични, като ги нарича обаче "неморални". - Това е възможност за всички, особено за клубовете и за федерацията.

Разбирам, че не е нещо обичайно за един футболист да е замесен в такива преговори, но моята компания пое нещата. Това е бизнес и се справихме добре."

С едно малко уточнение - освен, че ще бъде обвинен за притискане на федерацията, както и за взимането на комисионната, Пике трябва да отговори на многобройните упреци защо Суперкупата вече не се играе между шампиона и носителя на купата на Испания, както е във всяка държава по света.

Вместо това в Саудитска Арабия тази година се проведе първият минитурнир в тази държава по договора, в който участваха първенецът Атлетико, носителят на Купата на краля Барселона, финалистът Атлетик (Билбао), както и Реал Мадрид... който участваше просто като Реал Мадрид.

По думите на Пике към Рубиалес може да се разбере, че без "кралския клуб" този турнир няма как да се случи на Изток.