Антоан Гризман обяви официално, че иска място в олимпийския тим на Франция за игрите в Париж през лятото.

Асът на първия тим на "петлите", който има основна заслуга за световната титла от 2018-а и второто място от 2022-ра на Мондиала в Катар, даде голямо интервю пред "Льо Монд", в което обяви намерението си.

Франция се класира за олимпийския футболен турнир по право като домакин, а Гризман може да е един от играчите над 23 години в състава, разрешени от правилата.

Той със сигурност ще е в тима на Дидие Дешан за Евро 2024 в Германия, което е между 14 юни и 14 юли, а фактът, че от 24-и започват олимпийските мачове, не го притеснява.

"Готов съм за това натоварване и да имам лято без почивка - казва Гризман. - Мечтата ми е да играя на Олимпиадата. Ако се случи, това ще е невероятно.

Нямам влияние върху това кои играчи ще избере селекционерът за игрите в Париж, но казвам, че имам желание да съм един от тях."

И преди се е случвало един футболист да играе на голям турнир с мъжкия представителен отбор на страната си, а и на олимпийския турнир.

Но се счита за невероятно усилие, а клубният тим на Гризман - Атлетико Мадрид, няма да е никак доволен, ако мечтата му се сбъдне.