Талантът Индиана Василев преподписа с Астън Вила от английската Висша лига за още 2 години и изглежда тръгва по добър път в кариерата си.

Крилото, само на 19, вече направи своя дебют в най-силното клубно първенство на планетата през настоящия сезон.

Индиана е българин, син на Денчо Василев, бивши футболист на Сливен у нас. Но е израснал в САЩ и избра да играе за националните тимове на тази страна, като вече има мачове за юношески формации.

Василев вкара 6 гола за отбора на Вила до 23 г. през сезона и бе пуснат на терена в мачове от Висшата лига за първия състав (записа 36 минути като резерва в две срещи).

Имаше надежди, че може да бъде привлечен да играе за България и представители на БФС, както и селекционерът Георги Дерменджиев, имаха разговори по темата. Но младият талант вече избрал САЩ.

Той дори бе селектиран в разширения списък на американския отбор за квалификационния турнир по пътя към Олимпиадата в Токио 2020, която обаче бе отложена с година заради пандемията от коронавирус.

Надпреварата в пресявките трябваше да е в началото на април, но също бе отменен и ще се очакват дати по същото време през 2021-ва.