Автобусът на Астън Вила бе атакуван с тухли и камъни при излизането от град Бърнли в неделя, където спечели срещу местния състав с 3:1 в мач от Висшата лига на Англия.

Инцидентът е предизвикал сериозна уплаха в играчите и едва не е станал причина за тежка катастрофа, съобщава в бюлетина си местната полиция. Няма ранени, арестувани са няколко фенове.

"Само късметът ни спаси от огромна трагедия - коментира говорителката на ланкашърската полиция Мелита Уорсуик. - Невероятно е как никой не е пострадал при такава атака, при скоростта на автобуса и трафика около него."

Инцидентите са кошмарен край на неделния ден за Бърнли и неговите фенове, които по време на мача замеряха с предмети изпълнителите на корнери от гостите.

Преди две седмици на същия стадион играчът на Манчестър Сити Рико Люис бе ударен с хвърлена от трибуните пластмасова бутилка.

В Англия вече се пише, че позабравеното футболно хулиганство се завръща под някаква форма, въпреки че близо 20 години стадионите в страната са считани за безопасно място.

Инциденти белязаха мачове в първите три кръга, имаше сбивания на Манчестър Юнайтед - Нотингав Форест, както и след Евертън - Уулвърхемптън в събота.