Нападателят на Астън Вила Брадли Йънг бе атакуван и ранен с нож в парк в Бирмингам, след което по спешност е приет в болница в града.

17-годишният футболист се е готвил да играе с приятели на едно от игрищата, недалеч от стадиона на клуба "Вила Парк" около 21 ч местно време в неделя. Едва вчера полицията в Бирмингам разкри за инцидента, а клубът отказа коментар.

Знае се само, че травмите на младото момче не застрашават живота му. Не е ясно дали има опасност за футболната му кариера.

Йънг е считан за един от най-големите таланти на Вила, а последният сезон изкара в отбора до 23 години с доста по-големи от него като възраст играчи. Сред тях е и Индиана Василев, който е българин, но израсна в САЩ и прие да играе за тази страна на ниво национални отбори.

Според местните медии, наръганият с нож играч ще бъде изписан днес или утре, но една от раните му е в крака. Това поставя въпросителни колко дълго ще е възстановяването му.

Няма никакви детайли около нападението и причините за него, но полицията обяви, че са задържани и разпитани три лица, по подозрение за връзка с атаката.