Президентът на Атлетико Мадрид Енрике Сересо предложи на градския съперник Реал Мадрид да използва стадион "Уанда Метрополитано" до края на сезона, докато на клубното съоръжение на "белите" "Сантяго Бернабеу текат ремонтни дейности.

От Реал решиха да ускорят процеса по реновиране на игрището си, докато трае пандемията от COVID-19 и обявиха, че ще довършат сезона на един от помощните си терени. Това обаче бе преди правителството да обяви, че по стадионите ще бъдат допускани ограничен брой фенове.

Това означава, че Реал ще може да играе пред едва около 1800 свои привърженици на 6-хилядния стадион "Алфредо ди Стефано", докато в същото време съперникът за титлата Барселона ще може да се радва на подкрепата на до 30 000 каталунски запалянковци.

"Никой не трябва да се съмнява, че ние сме готови да помогнем на Реал Мадрид", каза Сересо, когато бе запитан дали е възможно стадионът на "дюшекчиите" да приеме мачовете на градския съперник.

От Атлетико могат да върнат дългогодишна услуга на Реал. През сезон 1996/97 "рохибланкос" играха домакински мач на "Бернабеу", тъй като теренът на тогавашното им съоръжение "Висенте Калдерон" не бе в състояние за игра.