Треньорът на Лудогорец Пауло Аутуори разкри причината, поради която се разделя с клуба. Той направи това пред бразилското издание globo.com.

"Нямаше да бъде етично от моя гледна точка да продължа, след като махнаха човекът, който ме доведе в клуба", заяви 62-годишният бразилец. Той визира спортния директор на шампионите Методи Томанов, който по-рано днес беше освободен от поста си.

"Всичко се случи по много естествен път, дотолкова че ще продължа да водя тренировките до 20 октомври (когато е дербито срещу Левски - б.р.)", добави специалистът.

"Искам да благодаря за периода, който изкарах тук, както и да похваля инфраструктурата и организация на клуба", продължи той.

Аутуори бе начело на Лудогорец в 23 мача, в които завоюва 15 победи. С него шампионите не успяха да влязат в Шампионска лига, но все пак се класира за груповата фаза на Лига Европа.

Треньорът все пак ще си тръгне с един трофей от престоя в България, като в началото на сезона спечели Суперкупата на страната в сблъсък срещу Славия.