Националният отбор на Австралия надигра Оман с 3:1 и така записа единадесета поредна победа в рамките на една квалификационна кампания. По този начин футболистите на селекционера Греъм Арнолд поставиха нов световен рекорд, изпреварвайки Германия, Испания и Мексико, които деляха първата позиция досега с по десет поредни спечелени мача.

Ауер Мабил откри за австралийците в деветата минута, но по-малко от двадесет след това Ал-Мандар Ал Алауи изравни. Голове на Мартин Бойл в 49-ата и Мичъл Дюк в 89-ата обаче узакониха победата на "кенгурата".

Серията на австралийците започна на 10 септември 2019 година с победа над Кувейт, след това те записаха последователни победи над Непал, Китайско Тайпе, Йордания, отново Кувейт, Китайско Тайпе, Непал и Йордания, за да се стигне и до успехите им над Китай, Виетнам и Оман.

В момента австралийците са начело на група В от втората фаза на квалификационния цикъл с 9 точки от три мача, следвани от Саудитска Арабия, също с 9 и Япония с 3.

Следващата среща на Австралия е именно с Япония - на 12 октомври.

Директно за Катар 2022 се класират първите два тима в крайното подреждане, докато третия играе бараж с отбора на същата позиция от група А.