Голът може и да е най-трудното нещо във футбола, но да вкараш автогол също би следвало "да се брои". Особено, ако си се постарал така, както го направиха момчетата от скромния, но задружен тим на Емен в нидерландската Ередивизи.

Новакът в елита на страната имаше неблагодарната задача да стартира шампионата като гост на гранда ПСВ и, очаквано, падна с 1:4.

Второто попадение обиколи световните медии, защото - съгласете се, да си вкараш автогол след "три опита" не се вижда всеки ден.

ВИЖТЕ КУРИОЗНОТО ПОПАДЕНИЕ (В ГРЕШНАТА ВРАТА) НА ЕМЕН>>>

Без стремеж към това да се присмиваме на Емен, признаваме ги за каръци на уикенда в европейския футбол. Защото понякога "малшанс" не е точно описание на такъв автогол.

Още по-любопитно е, че човекът, завършил безмилостно мисията с намесата си на голлинията (очевидно в опит да спаси положението) е най-опитният боец в отбора.

От Майкел Кифтенбелд се очаква да е лидер на новака, играл е осем сезона в английския футбол с Бирмингам и Милуол, не би следвало да има нещо, което да го стресне. Но завръщането му в родната Ередивизи след 8 години (през 2014-а игра за Грьонинген за последно в Нидерландия) не мина по план за 32-годишният халф. Със сигурност го чакат по-добри дни през сезона.

А това несъмнено е куриозът на уикенда.