Нидерландският гранд Аякс изненадващо прекрати договора на най-опитния си играч, при това само няколко дни, след като той бе и основна част от националния тим на "лалетата" на Мондиала в Катар.

Става въпрос за левия краен бранител Дейли Блинд, който има впечатляващите 333 мача за Аякс в своята кариера.

Той бе на терена в 13 от 14-те мача на тима в през настоящия сезон в Ередивизи, а освен това бе титуляр и в петте мача на Нидерландия на Мондиала.

Блинд дори вкара гол и направи асистенция в рамките на няколко минути в мача срещу САЩ от осминафиналите, а дни по-късно срещу Аржетнина записа своя двубой №99 за родината.

Именно заради това прекратяването на договора е доста шокираща новина, която никой не очакваше.

При това не говорим за продажбата на Блинд или за изтичането на неговия договор, а за преждевременното му прекратяване. Спортният директор на Аякс - Едвин ван дер Сар заяви, че разтрговането на договора се е случло след разговор и взаимно съгласие между страните.

Блинд, който е и бивш играч на Манчестър Юнайтед, има седем шампионски титли с Аякс, а клубът е обещал да му осигури прощален мач пред феновете не "Йохан Кройф Арена".

Преди три години той бе диагностициран със сърдечен проблем, а за да не прекратява кариерата си, Блинд се подложи на операция, като му бе имплантиран дефибрилатор, който следи неговата сърдечна честота.

Прекратяването на договора му с Аякс обаче няма общо с този проблем, защото Блинд вече се оглежда за нови клубове.