При тоталната липса на футболни мачове заради пандемията от коронавирус, клубовете търсят най-различни начини да забавляват своите фенове.

Това се случва на-често в социалните мрежи с игри или припомняне на стари славни мигове.

Да повдигне духа на своите фенове опита и нидерландският гранд Аякс чрез официалния си профил в Туитър.

Аякс реши да припомни на феновете си миналогодишният славен успех над Реал в Шампионска лига. Нидерландците спечелиха с общ резултат 5:3, за да детронират носителя на три поредни трофея от надпреварата.

Първата осминафинална среща от онзи сблъсък се игра в Амстердам, където Реал спечели с 2:1. Уверен в крайния успех, минути преди края капитанът Серио Рамос си изкара умишлен жълт карто.

По този начи той изчисти натрупаните картони за евентуалните следващи кръгове.

Това обаче се оказа огромна грешка, защото Аякс спечели реванша с 4:1, а Рамос гледаше безпомощно от трибуните.

Аякс се пошегува с испанеца, качвайки негова снимка, как показва нещо с протегната дясна ръка от трибуните. До него те сложиха и снимка на звездата си Душан Тадич, който празнува гол по същия начин.

Серхио Рамос обаче не остана безразличен към шегата и побърза да отговори.

Часове по-късно той качи снимки с четирите си трофея от Шампионска лига, като отбеляза Аякс на поста, като специален поздрав към гранда от Амстердам.

Това обаче не бе края на "романса" между двете страни. Аякс поздрави Рамос за отговора, но също така публикува снимки от своите титли на Европа, които подобно на тези на Серхио Рамос, са 4.