Еден Азар участва в благотворителен мач във френския град Кале, където показа много добро ниво, вкарвайки голо и давайки три асистенции.

Въпреки не лошата си физическа форма белгийският национал прекрати своята кариера преди броени дни, след като договорът му с Реал Мадрид изтече.

Азар даде повече яснота относно изненадващото си решение да спре с футбола на 32 години. Той разкри, че сърцето му вече е някъде другаде и че решението е било просто.

"Винаги съм казвал, че ще спра с футбола, когато спра да се забавлявам на терена. Не исках да отида някъде и да играя само за пари. Това беше най-доброто решение. Вече не се наслаждавах нито на тренировките, нито на мачовете. Решението беше просто.

В живота не можеш да обясниш всичко. Аз съм в мир със себе си и съм щастлив. Имам да правя много неща извън футбола и това ми позволи да взема спокойно решение", каза белгиецът.

В кариерата си той спечели пет титли с екипите на Лил, Челси и Реал Мадрид, както и веднъж Шампионската лига, два пъти Лига Европа и още домашни трофеи.